dilluns, de setembre 19, 2005

 
Llegia a www.cerdanyola.info que una revisió del cadastre, promoguda pel Ministeri, suposa un increment "d'un 110% del valor cadastral promig dels immobles de la ciutat".

Per poc que coneguem el mercat immobiliari, estarem d’acord que el valor cadastral dels habitatges està molt lluny del seu valor del real de mercat, i que això ha permès, durant anys, establir a les escriptures de compravenda uns preus totalment fora de lloc, i lluny de la realitat, amb la conseqüent frau fiscal. Entenc la política del Ministeri, encara que em toqui pagar de més, una altra cosa és estar d'acord amb quins són els factors que han tingut en compte alhora de fer les noves valoracions, que ara per ara desconec.

No sé si ho té previst l'Ajuntament, però estaria bé que hi destinés una oficina per oferir la informació oportuna a tots aquells ciutadans que ho sol•licitin. Hem de tenir present, com diu l'informació de www.cerdanyola.info, que tenim el dret de formular al•legacions, en el termini de 30 dies, si no estem d’acord amb el càlcul del nou valor que el Ministeri ha designat al nostre immoble.

Fins i tot, atesa la magnitud de la revisió, l’Ajuntament hauria de parlar amb el Col•legi d’Advocats, i estudiar la possibilitat de què aquells advocats col•legiats que ho desitgin (previ un mailing a tots ells) puguin oferir assessorament jurídic als veïns de Cerdanyola del Vallès, per un preu raonable o gratuït pel ciutadà. Reitero, raonable o gratuït pel ciutadà, és a dir, que l'Ajuntament es faci càrrec de la despesa, tot fixant amb el Col·legi un preu unitari per consulta, per la presentació d'al·legacions i recursos en via administrativa o econòmico-administrativa, etc.. Que els advocats no treballem per les putes.

Comments:
És molt més respectable treballar per “les putes”, que per l’administració. Suposo que el tema de l’IBI està relacionat amb l’augment de la despesa pública per part de les administracions locals i amb la supressió de part dels ingressos de l’IAE. I sobretot per la demanda constant dels Ajuntaments de més ingressos, donada l’extralimitació de funcions i pèssima gestió econòmica de la major part d’aquestes administracions.


Que provis de centrar el debat en si els ciutadans hem de rebre assessorament legal, (del col·lectiu del que formes part) pagat amb l’augment de l’impost del qual vols que ens assessorin, I que ningú s’escandalitzi, demostra força bé la degradació moral en la que està sotmesa aquesta ciutat i sobretot, la perversió i inutilitat de l’actual sistema.
 
Fukuyama, ets tu? Segur!

A veure, treballar per les putes vol dir treballar gratis, no pel col.lectiu de dones que ofereixen sexe a canvi de diners. Si treballar per l'administracio no es respectable, seria bo que ens diguessis a que et dediques tu, aixi podriem opinar. Tot i que estic en bona part d'acord que una part molt important del deficit de les administracions, es degut a una mala gestio. Ara be, aixo d'extralimitacions de funcions... si t'expliques en parlem.

Centrem el debat: els valors cadastrals els fixa el ministeri per diferents actuacions que ha de dur a terme les administracions (principalment de caracter fiscal. Els ens locals es "limiten" a fixar les quotes, bonificacions, exemcions ... i cobrar el rebut de l'ibi, la plusvalua ...

Doncs be, com deia en el meu post, arrel del boom immobiliari, les valoracions cadastrals han quedat desfasades, allo que l'any 97 valia 3 ara val 8, sino son 9. Els ciutadans no nomes hem de pagar els pisos a preus fora de lloc, per culpa de l'especulacio (recordem que aquesta ha vingut donada amb l'equiescencia de les administracions, quan no amb la seva propia connivencia), sino que tambe, la desidia de les administracions en el control del mercat immobiliari, ens repercuteix greument quan hem de pagar impostos com ara l'IBI.

Ets aqui un greu problema: l'especulacio, tant de moda ara a Cerdanyola que volen edificar la Plana del Castell; que -sembla ser- hi ha moviments entre l'actual consistori i coneguts personatges de la vila...

No "provo de centrar el debat" en allo que dius, pero considero adient valorar (atesa la importancia de la revaloritzacio dels valors cadastral, un increment del 110%) si els ciutadans hauriem de rebre l'oportu assessorament legal. I es que, com tu be esmentes, ates que els diners de mes que paguem per l'IBI, van a la "butxaca" de l'Ajuntament, doncs es logic i raonable que ens aquest ens ofereixi uns serveis publics de qualitat. Aixi, potser, acabarem pensant que son diners ben destinats, no malaguanyats, i se'ns tregui del cap aquesta idea, tant equivocada, de que son uns mals gestors.

Es a dir, no es que es crei un servei public (assessorament legal gratis) i que aquest es financii amb la puja d'impostos, com tu maquiavelicament dius, sino a la inversa: si em de pagar impostos, que l'ajuntament ens doni els serveis publics adients. Sino es en assessorament legal, doncs que millorin allo que mes t'agradi; pero que el ciutada vegi de forma clara per a que serveixen els seus diners. Nomes proposava una destinacio, digue'ns tu una altra de diferent.

Com pots veure, el meu missatge anava mes enlla si treballo o no treballo per les putes, o si em vull enriquir amb els impostos que paguem tots, que es allo que t'ha agradat destacar. Potser es culpa meva, que faig servir un "estil" mes aviat desenfadat, pero es que no m'agrada la gent que, com ara tu, fa servir un aire messianic alhora d'escriure.

Sobre degradacio moral i perversio i inutilitat de l'actual sistema, si vols un altre dia et parlo del que cobrem els advocats que estem apuntats al torn d'ofici i assistencia al detingut. O sia, que a mi no em vinguis amb romancos.
 
Thank you!
[url=http://vpjbijms.com/axbs/plmr.html]My homepage[/url] | [url=http://khnmrbrz.com/eihn/mkqn.html]Cool site[/url]
 
Good design!
http://vpjbijms.com/axbs/plmr.html | http://rvdwpzhu.com/bqmt/opfn.html
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?