dilluns, de setembre 26, 2005

 
Pensant en què podria esdevenir la Cerdanyola del futur, m’he adreçat a la pàgina de l’Institut d’Estadística de Catalunya i he cercat quina és la població actual de la nostra vila.

L’any 2004 érem la 21 població en número d’habitants (56.065) de tot Catalunya. Si amb la urbanització del Centre Direccional, i més promocions que es puguin fer, aproximadament en 10 anys hi haurà un augment entre 12.000 habitants i 18.000 habitants, assolirem una població d'entre els 68.000 i els 74.000 habitants.

Actualment en aquesta franja de població només hi trobem Manresa (68.505 habitants), una mica per sobre tenim Girona, Cornellà i Sant Boi de Llobregat (per sobre dels 80.000 habitants) i una mica per sota Rubí i Sant Cugat del Vallès (una mica més de 65.000 habitants).

El repte de Cerdanyola del Vallès no és esdevenir una ciutat com ara Cornellà o Sant Boi, sinó una ciutat com Manresa o Girona (bé, això és una mica somiatruites, però pensem en Vilanova i la Geltrú o en Figueres, ciutats actualment amb uns pocs milers d’habitants més i menys, respectivament, que Cerdanyola).

Però tots els indicadors em porten a pensar que lluny d'allò que fora bo, Cerdanyola no serà més que un altra Cornellà o un altra Sant Boi més: ciutats dormitoris, sense cap tipus d’identitat pròpia (excepte a petits barris), totalment dominada per la voràgine de Barcelona, sense cap projecte important de futur....

Cal que els hi recordem als nostres polítics, atès que res no farà aturar-los: abans de començar res, tinguin clar on volen arribar i que no volen esdevenir.

Comments:
El que dius seria l'ideal. És a dir, anar cap a un model Manresa, o Girona. Però el problema no crec que sigui dels polítics com tu dius, sinó de la proximitat geogràfica amb Barcelona.
Jo crec que un model Girona o Manresa és impossible en una ciutat fronterera amb Barcelona.
 
Efectivament, el major hàndicap de Cerdanyola és la seva proximitat a Barcelona. Ara bé, és tasca dels polítics de casa nostra no deixar-se fagotitzar per inèrcies exclusivament barcelonines. Lògicament els models no han de ser exactes, però són dos camins tant diferents (Cornellà o Manresa), que cal tenir-ho clar des d'un bon inici; només els viatgers irresponsables inicien la ruta sense saber cap a on anar, ni on acabar.
 
Segurament tens part de raó. Però insisteixo que crec que el que més ho complica tot és la proximitat amb Barcelona.
De fet, hi ha alguhna ciutat o poble proper a BCN que es pugui agafar com a exemple?
 
Difícil, difícil, però si no vols filar tant prim, una mica més lluny que Cerdanyola podem trobar ... Mataró? Martorell? Cony, el sentit del meu missatge és clar: no caure en els errors dels altres, i cercar el nostre propi camí.
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?