dimarts, d’octubre 18, 2005

 
El participant anònim que ens va visitar per penjar dues notícies del web dels socialistes de Cerdanyola, no ens ha visitat ara per a publicar la (sembla ser) ressolució d’un dels dos assumptes: "l’agressió verbal" del Cap d'Àrea de la Policia Local. Tot s'ha acabat amb una disculpa de "l'agressor" i l'acceptació de la mateixa per part de la "víctima".
Reitero: l'ús exagerat de certes paraules, com ara "agressió", atenua els veritables fets i les accions que sí són mereixedores per a definir un atac, una escomesa, contra la integritat física o psíquica d'algú.

Ja que hi era a la web sociata, n'he fet un volt. A la seva revista electrònica cerdanyolasocialista, llegeixo que tira endavant allò que en el seu dia vaig sentir a dir: els Verds i ecologistes de debò, requalifiquen uns terrenys del carrer la Clota i, allà on fins ara teniem una zona verda, ara podrem gaudir de la presència de tres blocs d'habitatges.

La cosa ja no té nom, se m'acaben els qualificatius per a definir la política urbanística que duen a terme des de l'Ajuntament. Com bé diu el Sr. Paco Ortiz: Cerdanyola perd zones verdes en el nucli urbà; que és allà on realment són necessàries, allà on els ciutadans de Cerdanyola en podrem fer ús. Tot i que no hi sóc d'acord, amb el Sr. Ortiz, pel que fa a les seves opinios sobre la via verda.

I després hi ha gent que encara ens vol fer creure que "tant són Cerdanyola els espais naturals de ponent com la plaça Abat Oliba". Au, prou de prendre'ns el pèl!

Comments:
Sabeu com li diuen a l'alcalde de Cerdanyola?. El Viagra, perquè té tota la ciutat ben aixecada.
 
Referent a la informació que has trobat al web dels sociates, i segons el que he pogut trobar a Cerdanyola.info, "els terrenys de la Clota estan qualificats de zona verda, tot i que actualment l'espai és un descampat que suposa una zona degradada".

Pel que sembla, "a la zona de la Clota es construiran 117 habitatges de protecció oficial de lloguer assistit per a gent gran i de lloguer per a joves. Un dels edificis formarà part del programa europeu d’estalvi energètic Policity i “serà exemple d’ús d’energies renovables” i que dos dels pisos seran d’habitatges tutelats per a persones amb discapacitats psíquiques. A més dels habitatges, l’acord contempla la reserva de 2.000 metres quadrats de superfície per una nova escola-bressol".

L'acord va ser aprovat al Ple Municipal amb el vot contrari de PSC i PP.

En canvi, el PAS no és contrari a aquesta reqüalificació. Així, el portaveu del PAS a l'Ajuntament, Daniel Helbig, "destaca que l’assemblea del PAS sempre ha defensat la idea de que al casc urbà encara hi havia possibilitats de construcció de nous habitatges i així ha quedat latent amb aquesta nova promoció. Helbig, en resposta als que defensen els terrenys de La Clota com a espai verd, assegura que amb aquests pisos l’únic que es malmet és un solar i recorda que "l’autèntica zona verda" és la de la Plana del Castell."

Compte amb la informació dels sociates, i com s'interpreta, perquè tenen moltes coses en joc...
 
I doncs?, una zona verda del centre de la ciutat l'han dut a la via verda? on és ara aquesta zona verda? la podrem gaudir els cerdanyolencs?
 
Necessitem zones verdes, quantes més millor.
També necessitem habitatge social, quant més millor.
I escoles bressol.
I altres equipaments...
El que tenim d'espais sense edificar a Cerdanyola, és el que hi ha.
Llavors, sempre el verd per davant?
Sempre lo social?
Com fem quadrar el cercle?
No crec que la resposta sigui senzilla.
O la té algú?
 
Bona reflexió, però vols dir que només es pot construir habitatge social a zones verdes?
 
Desconec la catalogació urbanística del poc espai sense edificar que hi ha a Cerdanyola.

També desconec si la quantitat d'habitatge social o d'altres equipament públics tan necessaris per Cerdanyola es poden construir exclusivament en aquells espais sense edificar que no estiguin catalogats de zona verda. Tant de bo fos així.

Algú sap respondre a aquestes preguntes?
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?